Fish and Chips

FISH&CHIPS és un concurs produït per Televisió de Catalunya i Triacom Audiovisual que estimula l’aprenentatge de l’anglès mitjançant el joc i la música. Té 30 minuts de durada i hi participen dues escoles catalanes. Cada escola té un equip de tres nens i nenes que són els encarregats de dur a terme les proves del concurs. Mentrestant, 100 companys de cada escola, 200 en total –tots ells estudiants de 6è de Primària– els animen i participen activament en la resolució de les proves.

Tot i ser un concurs, el FISH&CHIPS no pretén posar a prova coneixements, sinó que els nois i noies gaudeixin amb l’anglès. És, sobretot, un espai de diversió amb uns continguts propers a la seva audiència, d’entre 8 i 12 anys, on es riu, es balla i es canta en anglès.

Al programa hi ha quatre proves:

  •  PROVA DE VOCABULARI. Aquesta temporada hi haurà tres proves noves de vocabulari. Podeu veure una explicació més detallada de cadascuna en aquest VÍDEO :


Cal aclarir que a cada programa es durà a terme una única prova per escola, mai es faran les tres proves.

  • CRAZY BALLS. On els concursants han de trobar paraules en una piscina de boles  i classificar-les segons el camp semàntic al qual pertanyin.
  •  HEY DJ. On els concursants han d’identificar paraules o frases dins d’una cançó de moda. Com ja hem aclarit al vídeo explicatiu, hi ha una petita variació en aquesta prova.
  •  WILD SPLASH. Una prova en què els concursants corren el risc de ser ruixats amb una substància llefiscosa si no encerten la resposta.  Les preguntes poden ser:

 A: SPELLING: els nens han d’endevinar la paraula que sentiran lletrejar.

B: MATHS: els nens han d’endevinar el resultat d’una operació matemàtica que sentiran. Sumes, restes, multiplicacions i divisions de números sencers. Us volem recordar que la fórmula que utilitzem per les multiplicacions és la de “TIMES”.

C: “X OR NOT X”: els nens han de respondre si una paraula compleix una determinada característica o no (nova opció d’aquesta temporada).

 

El darrer cop que vam participar a aquest concurs…

Fish & chips – Núm. 20: CEIP Sagrada Família (Barcelona) vs. Escola Rubió i Ors (Reus).